Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Relatiile interne din cadrul redactiei ziarului "Argesul"

jurnalism


Relatiile interne din cadrul redactiei ziarului "Argesul"


Voi incerca sa descriu relatiile care se constituie in redactia unui jurnal mic, de provincie, insa care are un impact puternic pe piata (comparativ cu alte jurnale locale). Este necesara o scurta descriere a obiectivelor si a asteptarilor acestei echipe, pentru a intelege mai bine specificul institutiei.Ziarul "Argesul" a avut la baza doua considerente principale - primul viza pozitionarea sa pe un loc fruntas in domeniu, iar al doilea viza o abordare diferita fata de angajati sau, mai corect spus, o abordare moderna, normala, pana la urma, insa destul de rar intalnita in redactiile de provincie. In practica, se porneste de la ideea acordarii unei libertati mai extinse in cadrul angajatilor. Desigur ca fiecare persoana are o serie de indatoriri pe care si le respecta, insa are si libertatea de a activa si in alt domeniu, in alt departament al redactiei. Acesta este motivul si totodata nevoia pentru care spiritul de echipa este foarte bine dezvoltat si intretinut de catre conducere. Exista astfel o singura echipa, cu oameni extrem de valorosi profesional si care nu ezita sa se ajute reciproc, atunci cand este cazul, tocmai pentru ca nu sunt obligati sa o faca prin job description sau prin structura ierarhica.

In ceea ce priveste primul scop al echipei, cel referitor la pozitionarea sa pe un loc fruntas in domeniu, acesta a fost indeplinit prin abordarea subiectelor intr-o maniera diferita si prin axarea pe "stiri culturale", care au atras de-a lungul timpului un public select si fidelizat.

Identitatea corporativa reprezinta imaginea publica distincta pe care o promoveaza si comunica o entitate corporativa si care structureaza angajamentul indivizilor din exteriorul organizatiei. Aceast imagine urmareste sa descrie identitatea, scopurile si obiectivele organizatiei. Identitatea corporativa cuprinde, in cazul nostru, comportamentul corporativ/organizational (valorile, normele interne) si comunicarea (publicitate, relatii publice, reclame etc).

Pentru a descrie mai bine comportamentul organizational, voi prezenta o organigrama a redactiei:

Pentru a mentine o echipa cat mai unita si eficienta, se iau urmatoarele masuri (din "Programul de comunicare interna" al institutiei):

  • Prezentari post-recrutare pentru noii angajati 
  • Discursuri si interactiuni directe echipei de conducere  cu angajatii
  • Evenimente speciale pentru angajati (traininguri, conferinte) 
  • Materiale interne: albume foto/video, brosuri, comunicate
  • Sedinte, intalniri interdepartamentale 
  • Implicarea angajatilor in programele altor departamente
  • Materiale educationale distribuite angajatilor
  • Rapoarte interne

Am avut ocazia de a observa comportamentul si reactiile membrilor redactiei cu ocazia venirii unui angajat nou. Persoana in cauza urma sa lucreze in cadrul departamentului de investigatii, unul din cele mai importante din institutie, insa pe un program de proba.

Am observat doua tipuri de reactii: in primul rand, angajatii celorlalte departamente au avut o atitudine extrem de prietenoasa, fiind entuziasmati de aparitia unui nou coleg; pe de alta parte, echipa in care urma sa lucreze nu a fost la fel de pozitiva in reactii; s-a simtit o retinere in a comunica, desi mascata de ajutorul oferit in diversele probleme aparute. Este posibil ca, din cauza concurentei mai mari in acest departament, nou-venitii sa intampine dificultati de acomodare (dificultatea celor deja angajati de a-l accepta).

Asadar, cu toate ca in redactia "Argesul" functioneaza un program de comunicare cu publicul intern, unul chiar bine pus la punct, se observa ca nu intotdeauna acesta ajunge la scopul propus. Angajatii, modul lor de a reactiona si de a privi aspectele legate de munca mai mult ca pe niste probleme decat ca pe niste provocari, in special in cadrul echipelor unde concurenta este mai mare, au o influenta negativa asupra spiritului de echipa din redactie.


Document Info


Accesari: 2483
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )