Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




DIAGNOSTICUL FIRMEI

Marketing


DIAGNOSTICUL FIRMEI

4.1 .NECESITATEA SI ROLUL DIAGNOSTICULUI

Pentru evaluarea unei intreprinderi este necesar ca aceasta sa fie foarte bine cunoscuta cu punctele forte si slabe . Diagnosticul unei firme ,in vederea evaluarii ,urmareste mai multe



componente de analiza : juridi 626g63g c ,tehnic ,a1 resurselor umane , comercial, financiar,etc .

Diagnosticul furnizeaza date pentru aprecierea situatiei trecute si prezente, care constituie o baza pentru estimarea factorilor ce trebuie avuti in vedere in cazul diferitelor metode de evaluare .

Realizarea diagnosticului unei firme presupune parcurgerea urmatoarelor etape :

-stabilirea obiectului diagnosticului ,care presupune

-asigurarea informatiilor necesare ,sistematizarea acestora ;

- analiza si prezentarea acestora intr-un raport .

Inceperea diagnosticului este marcata de vizita in intreprindere ,discutii cu echipa de conducere si cadrele responsabile pe diferite domenii , intocmirea documentatiilor necesare , investigatia fiscala din ultimii 3-5 ani ,ultimul raport de control a1 organelor abilitate .

Dintre documentele solicitate pot fi citate cu titlu de exemplu :

-statutul societatii , repartizarea capitatului social , actionariatul ,schema structurii de organizare , ultimul proces verbal a1 adunarii generale a actionarilor ,bilantul si anexele pentru ultimii 3-5 ani , declaratia fiscala din ultimii 3-5 ani ,ultimul control fiscal ,planurile terenurilor si ale constructiilor , ultima expertiza pentru asigurari ,structura portofoliului de titluri ,inventam1 principalelor materiale, principalele contracte tehnice si comerciale ,contractile de credit ,garantie ,ipoteca si gaj,catalogul de preturi si tarife pentru productie etc .

Componenta a activitatii de evaluare diagnosticul isi propune evidentierea punctelor forte si slabe ale intreprinderii .

Pe baza diagnosticului se pot determina elementele care vor determina o crestere sau o scadere a valorii intreprinderii.

Utilitatea diagnosticului consta in evidentierea situatiei reale a firmei analizate ,in crearea conditiilor pentru fundamentarea unei prognoze cat mai pertinente a indicatorilor necesari si aplicarea metodei de evaluare alese .

4.2 DIAGNOSTICUL JURIDIC

Diagnosticul juridic are drept scop analiza aspectelor legale privind activitatea firmei.Recomandarea CECCAR considera ca trebuie avute in vedere raporturile cu proprietarii, tertii ,proprii salariati ,dar lista putandu-se largi ,orice relatie comerciala putand genera relatii juridice .

Realizarea acestuia inseamna analiza elementelor specifice referitoare la drepturile de proprietate, relatiile contractuale cu statul ,partenerii sociali bancile ,angajatii ,litigiile in care este implicata firma ,avandu-se in vedere regimul juridic a1 documentelor pe care se hndamenteaza aceste relatii ;

-1egalitatea constituirii sociatatii,precum si alte drepturi si obligatii ce revin din acest moment;

-1egalitatea contractelor incheiate intre parteneri si salariati ;

-existents unor actiuni juridice in curs , cu persone juridice si fizice ;

-regimul fiscal a1 societatii .

Alaturi de regimul juridic a1 societatii ,trebuie analizate statutul si contractul sociatatii ,concordanta intre acestea si obiectivele pe termen mediu si lung .

Realizarea efectiva a diagnosticului juridic inseamna parcurgerea urmatoarelor etape din urmatoarele domenii :

-dreptul societatii comerciale ;

-dreptul civil ;

-dreptul comercial;

-dreptul fiscal ;

-dreptul muncii ;

-dreptul mediului ;

-1itigiile in care firma este implicata .

Vom incerca sa sintetizam fiecare domeniu din punct de vedere a1 diagnosticului juridic :

-referitor la dreptul societatii comerciale,se verifica contractul de societate ,statutul ,registrul adunarii generale a actionarilor ,registrul actionarilor ,registrul actiunilor .

-dreptul civil presupune analiza actelor si contractele privind dreptul de proprietate asupra terenurilor si constructiilor ,situatia juridica a imobilizarilor necorporale (brevete ,licente ,marci ) , situatia imobilizarilor financiare ,sitautia imprumuturilor ,a garantiilor constituite ,a creditelor nerambursate ,eventualitatea declararii starii de faliment .

-dreptul comercial presupune verificarea contractelor de vanzare - cumparare ,inchiriere ,de locatie de gestiune si cele de concesiune .


Document Info


Accesari: 4169
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )