Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Modificarea structurii bazei de date respectiv a unei tabele

Informatica


Modificarea structurii bazei de date respectiv a unei tabelePentru modificarea unei tabele deja definite se poate alege optiunea Design View din meniul contextual declansat pe tabela īn cauza. 838m1213i

Īn aceeasi idee se poate activa butonul reprezentat cu aceeasi pictograma:

Daca se considera necesare date de identificare a studentilor privind adresa curenta, schema bazei de date se va complica, putāndu-se ajunge la exemplul din figura de mai jos.

Īn acest caz, īn tabela Studenti va fi necesara adaugarea atributului CodAdrF (un cāmp ales conventional), care, īn tabela AdresaFizica, va identifica adresa fizica a individului si binecunoscutul Cod Postal (aici cāmpul CodAdrP). Pentru aceasta, se va activa optiunea Table Design si se va adauga īn fereastra de editare a tabelei cāmpul CodAdrF.

Baza de date va mai contine trei tabele concepute astfel pentru a stoca eficient adresa unui individ.

Tipuri de date

Pentru tipurile de date Text, Number si AutoNumber se poate utiliza proprietatea Field Size pentru a stabili dimensiunea maxima a datelor stocate īn acesta. Īn cazul datelor de tip text, aceasta proprietate specifica numarul de caractere permise (0-255 sau altfel spus 256=28 valori naturale, unde 8 biti= byte sau octet). Dimensiunile cāmpurilor numerice includ optiunile Single si Double pentru valorile zecimale. Diferenta dintre aceste dimensiuni consta īn cantitatea de spatiu de stocare pe care īl folosesc si īn intervalul de valori posibile pe care īl acopera. Se recomanda, de pilda, pentru valori de la 0 la 255, tipul Byte. Asa s-a procedat īn cazul cāmpurilor AnStudii, Grupa, NrOreCurs, NrOreSeminar respectiv NotaEx.

Programul Access ofera formate pentru date si ore, īnsa se pot crea formate proprii utilizānd simboluri de formatare. De pilda, simbolul de fromatare "<" impune programului Access afisarea cu caractere cu litere mici, īn timp ce simbolul opus impune afisarea cu majuscule. Cāteva astfel de simboluri de formatare generale si pentru texte figureaza mai jos:

Cāt priveste formatarea pentru valorile de tip numar sau valuta se pot mentiona

īn timp ce cāteva formate predefinite pentru datele calendaristice se prezinta astfel


Document Info


Accesari: 3716
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )