Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Web Design - Notiuni de baza

Informatica


Web Design - Notiuni de baza

Cheia raspunsurilor pentru testarea rapida

Lectia 1

Care este diferenta principala între Internet si World Wide Web?Raspuns: Internetul este partea hardware care alcatuieste cea mai mare retea din lume. Web este partea software care se executa pe hardware-ul Internetului.

De ce se vorbeste de natura multi-fisier a paginilor Web?

Raspuns: O singura pagina Web poate necesita câteva fisiere pentru a se afisa corect într-un browser. De exemplu, o pagina Web poate necesita text dintr-un document HTML si imagini din fisiere grafice pentru a crea pagina Web completa.

Ce este un sit Web?

Raspuns: Un sit Web este o colectie de pagini Web corelate.

Ce este un browser Web?

Raspuns: Un browser Web este o aplicatie software care se executa pe computer si afiseaza informatii din pagini Web.

Care este scopul unui hyperlink dintr-o pagina Web?

Raspuns: Utilizând un hyperlink, se poate accesa alta locatie din pagina Web curenta, se poate afisa alta pagina Web sau se pot accesa resurse suplimentare de pe Web.

Cum functioneaza modelul client/server în Internet?

Raspuns: Un client, cum ar fi un browser, trimite o solicitare pentru informatii Internet unui server care este conectat la Internet. Dupa ce serverul primeste solicitarea, regaseste informatiile din Internet si le trimite clientului.

Lectia 2

Cum trateaza oamenii citirea paginilor Web?

Raspuns: Când oamenii vizualizeaza o pagina Web, ei scaneaza mai întâi pentru a vedea daca ea contine informatii pe care vor sa le citeasca. Daca scanarea paginii capteaza interesul unei persoane, aceasta va trece de la modul scanare la modul citire. În general, oamenii citesc text online mai lent decât citesc textul imprimat.

Enuntati unele din tehnicile utilizate pentru a face mai usoara parcurgerea paginilor Web?

Raspuns: Se pot utiliza titluri mai clare, propozitii descriptive scurte, liste cu marcatori si mai mult spatiu alb.

Enumerati unele din elementele text obisnuite ce se pot gasi în majoritatea paginilor Web?

Raspuns: Textul paginilor Web are multe forme. Printre elementele obisnuite se afla urmatoarele: bara de titlu, continut, hyperlink-uri, sigle, elemente de navigare, informatii despre data sau data ultimei modificari, text despre dreptul de autor.

Lectia 3

Care este numele micilor patratele colorate care alcatuiesc imaginile pe computer?

Raspuns: Pixeli. Atunci când mariti o imagine online, se pot vedea pixelii care se combina pentru a crea imagini.

Ce este o paleta?

Raspuns: O paleta este colectia de culori folosita sau disponibila într-o imagine. O imagine GIF accepta pâna la 256 de culori în paleta sa. Formatul de fisier JPEG poate accepta milioane de culori.

Care sunt cele trei tipuri de fisiere imagine care se pot utiliza pe Web si când se poate utiliza fiecare tip?

Raspuns: GIF, JPEG si PNG. Imaginile GIF se utilizeaza pentru zone simple de culoare sau imagini care contin putine culori, cum ar fi butoane, pictograme si sigle. Deoarece imaginile JPEG pot contine milioane de culori, ele functioneaza cel mai bine la afisarea fotografiilor si a imaginilor bogat colorate. Imaginile PNG pot fi utilizate în locul imaginilor GIF sau JPEG. Un avantaj al imaginilor PNG este acela ca ele pot accepta transparenta în imagini care contin milioane de culori; un dezavantaj al imaginilor PNG este acela ca ele nu sunt complet acceptate înca de toate versiunile de browsere.

Ce este un GIF animat?

Raspuns: Un GIF animat este o animatie simpla creata prin suprapunere sau stratificând imagini GIF. Imaginile se stocheaza împreuna si se afiseaza pe o pagina Web una dupa alta în acelasi loc din pagina pentru a crea efectul de animatie.

Ce este transparenta?

Raspuns: Transparenta înseamna atribuirea caracteristicii de a se vedea printr-o culoare dintr-o imagine GIF sau PNG atunci când imaginea este vizualizata într-o pagina Web. O culoare transparenta permite afisarea informatiilor din spatele reprezentarii grafice. Utilizarea transparentei permite decuparea imaginilor dintr-o pagina Web, chiar daca toate imaginile sunt dreptunghiulare.

De ce trebuie comprimat un fisier JPEG si cum difera o imagine comprimata de original?

Raspuns: Comprimarea fisierelor JPEG va permite sa creati fisiere mai mici, ceea ce înseamna ca fisierele se vor descarca mai rapid din Internet. Când comprimati un fisier JPEG, eliminati unele din informatiile imaginii, de aceea spune despre comprimare ca este "pierzatoare." În general, imaginile care vor fi vizualizate numai pe monitorul computerului pot fi comprimate un pic, fara a sacrifica prea mult calitatea. Daca doriti sa imprimati o imagine n-ar trebui, totusi, sa comprimati prea mult imaginea.

Care este diferenta dintre trunchierea si redimensionarea unei imagini?

Raspuns: Trunchierea unei imagini înseamna decuparea unei parti din imagine. Astfel imaginea devine mai mica, dar se schimba si aspectul sau. Redimensionarea unei imagini are ca rezultat o imagine mai mica, fara a-i modifica aspectul în vreun alt fel. Amintiti-va ca prin marirea si micsorarea unei imagini într-un program de grafica nu se modifica dimensiunile imaginii. Trebuie sa modificati proprietatile imaginii pentru a modifica dimensiunea sa.

Ce sunt miniaturile si cum sunt ele folosite în general pe Web?

Raspuns: Miniaturile sunt versiuni mici sau parti trunchiate din imagini mai mari. În paginile Web, afisarea miniaturilor permite celor ce le vizualizeaza sa decida daca doresc sa descarce o imagine mai mare. Daca doresc sa vada imaginea, ei pot face clic pe miniatura pentru a o deschide; daca doresc sa vizualizeze imaginea, ei nu sunt obligati sa astepte o descarcare nenecesara.

Lectia 4

Care sunt cele trei modalitati prin care se gaseste spatiu pe server pentru paginile Web?

Raspuns: Pentru a obtine spatiu pe server, se pot crea pagini Web în situri Web de comunitati sau grupuri, se poate utiliza spatiu pe server furnizat de ISP sau se poate achizitiona spatiu pe server de la o companie de gazduire.

Ce sunt editoarele de text si cum sunt acestea utilizate de proiectantii Web?

Raspuns: Editoarele de text sunt programe care accepta litere si numere. Utilizând un editor de text, un dezvoltator de Web poate crea pagini Web tastând continut si etichete HTML direct în fisier. Pentru a examina o pagina Web dezvoltata într-un editor de text, un proiectant Web afiseaza fisierul text într-un browser Web, cum ar fi Internet Explorer sau Netscape Navigator.

Prin ce difera editoarele HTML de editoarele de text?

Raspuns: Editoarele HTML sunt aplicatii mult mai complexe decât editoarele de text. Editoarele HTML contin deseori mai multe vizualizari pentru ca dezvoltatorii de Web sa poata construi grafic paginile Web sau prin tastarea de comenzi text.

Cum va testati paginile Web?

Raspuns: Testarea paginilor Web presupune afisarea lor într-o varietate de browsere diferite si în versiuni diferite de browsere. Dupa ce o pagina este vizualizata într-un browser, se poate face clic pe hyperlink-uri, redimensiona fereastra si modifica setarea de rezolutie a ecranului pentru a va asigura de faptul ca pagina functioneaza corect. Paginile Web ar trebui testate în cât mai multe browsere, dar trebuie cel putin sa functioneze în browserele Internet Explorer si Netscape Navigator.

Lectia 5

Care sunt cele trei întrebari pe care le puneti pentru a va ajuta sa definiti publicul sitului Web?

Raspuns: Exista o serie de întrebari la care se poate raspunde pentru a defini publicul, inclusiv oricare dintre cele care urmeaza:

Cine formeaza baza publicului-tinta?

Ce doreste publicul sa afle din sit?

Câta experienta în Web au cei care fac parte din public?

De ce tipuri de conexiuni de Internet si de ce posibilitati de latime de banda vor dispune acestia?

Unde este localizata baza publicului-tinta?

Care este grupul de vârsta tipic printre membrii publicului?

Cum vor afla utilizatorii despre situl meu?

În acest URL www.creationguide.com/palettes/samples.html, care parte reprezinta numele de domeniu, numele de fisier si numele de director sau folder?

Raspuns: Adresele URL afiseaza în ordine domeniu, director, nume de fisier. De aceea, adresa URL poate fi separata ca mai jos:

www.creationguide.com = nume de domeniu

palettes = nume de director sau de folder

samples.html = nume de fisier

Care este modalitatea cea mai comuna si mai eficienta de a organiza textul si fisierele grafice pentru o singura pagina Web?

Raspuns: Pentru a tine organizate fisierele astfel încât browserele sa le poata gasi pentru a afisa corect paginile Web, organizarea recomandata este plasarea fisierelor text (inclusiv fisierul index.htm sau index.html) într-un folder. În cadrul acestui folder care contine fisierele text exista un subfolder care stocheaza toate fisierele imagine utilizate în pagina. Fisierele text trebuie sa se termine în .htm sau .html, iar fisierele imagine trebuie sa fie .gif, .jpeg, .jpg sau .png.

Care sunt 5 factori care trebuie luati în considerare atunci când planificati pagina de pornire?

Raspuns: Exista o serie de elemente de avut în vedere când se concepe pagina de pornire, inclusiv urmatoarele:

Data crearii sau a revizuirii

Legaturi de navigare logice

Pictograma sau sigla paginii de pornire

Informatia importanta vizibila

Titlu informativ

Efect emotional intentionat

Sigla sau alta imagine identificatoare

Pagina de pornire atractiva

Abordare pentru încarcare rapida

Scop si miscare clare

Subtitluri când este nevoie

Legaturi text

Coltul din stânga sus eficient utilizat

Identitate clara

Lectia 6

Care este scopul HTML?

Raspuns: HTML este un limbaj de marcare care utilizeaza etichete HTML care indica browserelor cum sa afiseze continutul. HTML ajuta dezvoltatorii de Web sa creeze aspectul si sa formateze paginile Web.

Ce rol joaca examinarea în dezvoltarea unei pagini Web?

Raspuns: Examinarea permite dezvoltatorilor de Web sa verifice lucrul lor în timpul crearii paginilor Web. Examinarea trebuie sa aiba loc în timpul procesului de crearea a siturilor Web. Examinarea include verificarea corectitudinii legaturilor, a reprezentarilor grafice, a aspectului si a continutului.

Ce indica bara oblica dintr-o eticheta HTML, cum ar fi </B>?

Raspuns: Bara oblica dintr-o eticheta HTML identifica eticheta de încheiere dintr-un set de etichete. Eticheta de încheiere marcheaza sfârsitul unui interval de informatie formatata.

Ce seturi de etichete trebuie utilizate pentru a crea un rând si o celula într-un tabel?

Raspuns: Pentru a crea un rând într-un tabel se utilizeaza <TR></TR> si pentru a crea o celula se utilizeaza <TD></TD>.

Utilizând HTML, se pot crea liste ordonate <OL> si neordonate <UL>. Care este diferenta dintre cele doua tipuri de liste?

Raspuns: Listele ordonate <OL> sunt liste numerotate. Listele numerotate se utilizeaza pentru a afisa pasii sau o ordine cronologica. Listele neordonate sunt liste cu marcatori, utilizate pentru a afisa un grup de elemente corelate.

Lectia 7

Prin ce se deosebeste crearea unei pagini Web într-un editor HTML avansat (precum FrontPage) de crearea unei pagini Web întru-un editor de text (precum Notepad)?

Raspuns: Editoarele complexe HTML va permit de obicei sa dezvoltati pagini Web utilizând modurile Normal, HTML si Examinare. Reprezentarea vizuala a unei pagini Web poate fi vazuta în timpul construirii, incluzând reprezentarile sale grafice, setarile de culoare si fundalurile. Mai mult, nu trebuie sa cunoasteti HTML pentru a crea o pagina Web într-un editor complex de HTML deoarece editorul genereaza codul sursa pentru pagina Web pe masura ce o construiti.

Când salvati o pagina Web în FrontPage, aveti posibilitatea de a seta si titlul paginii. Care este scopul acestuia?

Raspuns: Titlul de pagina apare în bara de titlu a browserului când pagina Web se deschide în browser. O modalitate de configurare a textului titlului de pagina în FrontPage este aceasta: se deschide caseta de dialog Save, se face clic pe butonul Change Title, apoi se introduce titlul în caseta de dialog Set Page Title.

Care sunt cele trei moduri de vizualizare ale FrontPage si care este functia principala a fiecaruia?

Raspuns: Cele trei vizualizari din FrontPage sunt Normal, HTML si Preview. Modul Normal este vizualizarea utilizata la construirea paginilor Web prin formatarea textului, inserarea imaginilor si setarea proprietatilor. Vizualizarea HTML va permite sa vedeti si sa editati codului sursa HTML al paginii Web. Modul Preview va permite sa vedeti cum se va afisa o pagina Web într-o fereastra de browser.

Caseta de dialog Insert Hyperlink este folosita pentru crearea de legaturi cu alte pagini Web. Ce alt tip de hyperlink poate fi creat folosind caseta de dialog Insert Hyperlink si când este el folosit ?

Raspuns: În plus fata de hyperlink-urile standard, caseta de dialog Insert Hyperlink va asista în crearea de hyperlink-uri de tip posta electronica. Hyperlink-urile de tip posta electronica sunt utile când doriti sa furnizati o legatura pe care vizitatorii paginii pot face clic pentru a intra în contact cu dvs., webmasterul sau altcineva. O legatura de tip posta electronica deschide o fereastra de mesaj preadresat dupa ce se face clic pe legatura.

Care este scopul unei foi stil cascada?

Raspuns: O foaie de stil cascada defineste stilurile pentru elemente individuale ale paginii, precum titluri, elemente de liste cu marcatori etc., utilizate într-o pagina sau într-un sit Web. Utilizând caseta de dialog Style din FrontPage, se poate particulariza o foaie de stil dintr-o pagina Web.

Ce este o imagine-harta?

Raspuns: O imagine-harta este o reprezentare grafica formatata cu zone de "fierbinti" (hotspot) pe care se face clic ca legatura la alte pagini Web.

Lectia 8

Care sunt principalele trei activitati post-producere?

Raspuns: Dupa ce se construieste pagina Web, urmatoarele trei activitati sunt transferul fisierelor, verificarea directa a paginilor Web si anuntarea.

Ce simbolizeaza FTP si ce rol joaca în dezvoltarea sitului Web?

Raspuns: FTP înseamna protocol de transfer al fisierelor. Acest protocol se utilizeaza pentru a copia fisiere de pe un computer, cum ar fi cel de la domiciliu, la alt computer, cum ar fi un server Web.

Suplimentar la utilizarea unei aplicatii FTP, care sunt celelalte trei instrumente pe care aveti posibilitatea sa le utilizati pentru a încarca paginile Web pe Internet?

Raspuns: Putine aplicatii sunt destinate ajutorului în publicarea paginilor Web pe un server Internet, printre care Locurilor mele din retea si folderele Web, Expertul de publicare pe Web, formulare ISP online, instrumente online ale companiilor de gazduire, editoarele HTML si browsere, cum ar fi Internet Explorer.

Ce trebuie sa faceti imediat dupa ce încarcati paginile Web pe Internet?

Raspuns: Dupa ce încarcati paginile Web, verificati-le imediat online. Verificarea paginilor Web include asigurarea ca toate imaginile se afiseaza corect, ca legaturile functioneaza corect, ca elementele paginii încap în fereastra browserului, ca formularele functioneaza, ca titlurile sunt precise si textul este corect gramatical.


Document Info


Accesari: 4287
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )