Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Diagnosticarea mediului extern

management
COTA DE PIAŢA

Amenintari


Cresterea veniturilor populatiei.Este o oportunitate care transforma nevoile crescânde ale populatiei în cerere. O data cu cresterea veniturilor reale ale populatiei, cresc posibilitatile populatiei de a-si cumpara cosmetice. Întrucât aceasta crestere nu este foarte mare, ea nu se poate constitui într-o oportunitate prea importanta.

Cresterea preocuparilor femeilor pentru produse cosmetice Dupa paisprezece ani de la liberalizare a importului, se poate vorbi si în România de o reorientare spre produsele naturale, de lux care desi mai scumpe ofera o protectie si un confort mai mare. Este o oportunitate importanta datorita potentialului ridicat al acestei cereri ce se afla de în crestere.

Tendinta de accentuare a segmentarii pietei.Este o oportunitate de piata destul de importanta pentru firma având în vedere faptul ca dispune de un segment de piata bine determinat, ori o astfel de segmentare înseamna o fidelizare a clientilor pentru anumite marci.

Cresterea cererii de produse cosmetice si de parfumerie pentru barbati.

Amenintariri

Taxe vamale mari pentru astfel de produse.Taxele pentru produsele de lux sunt foarte mari si în tendinta de crestere, iar aceasta poate reprezenta un pericol de îndepartare a furnizorilor produselor de lux de piata României.

Fiscalitate crescuta. Este o amenintare importanta pentru orice firma deoarece afecteaza în mod direct profitul firmei, limitând posibilitatile de dezvoltare.

Diminuarea puterii de cumparare a populatiei. Aceasta a substituit semnificativ cumpararile, determinând restrângerea segmentului de consumatori, sau mai degraba a cantitatilor cumparate.

Concurenta puternica. Este un factor important, succesul pe o piata depinzând direct de posibilitatile pietei, de segmentele de consumatori neacoperite de concurenta si de calitatea produselor si serviciilor oferite de firmele concurente. Se constituie într-o amenintare importanta daca avem în vedere faptul ca pe piata cosmeticelorse vorbeste despre o concurenta acerba cu potential ridicat.

Segment relativ îngust pentru produsele de lux. Este o amenintare puternica nu atât prin marimea actuala cat prin tendintele pe care le înregistreaza. Numarul celor celor care se adauga acestui segment este în scadere.

Proliferarea comertului ilegal cu produse de lux.Este o amenintare importanta întrucât îi poate determina pe furnizori sa renunte la piata României sau poate determina scaderea încrederii în produse prin vânzarea falsurilor .Document Info


Accesari: 5239
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )