Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
MARFURI PENTRU SPORT

comert


MARFURI PENTRU SPORTSortimentul articolelor pentru sport ,pote fii grupat dupa destinatie astfel: echipament sportive, articole pentru sport.

Fiecare grupa cuprinde un sortiment variat de articole care se afla, pe masura ce activitatea sportiva se amplifica, intr-o continua versificare.

ECHIPAMENT SPORTIV

Articole de imbracaminte.

 

Articole de imbracaminte utilizate in practicarea diverselor activitati sportive se confectioneaza din materiale textile, care asigura produselor proprietati de rezistenta, igienice si estetice superioare. 21521l1110v

Dintre materialele textile, mai frecvent utilizate in acest scop sunt tesaturile, tricoturile, precum si textilele netesute si produsele caserate. Toate acestea fiind obtinute fie din fibre de lana , bumbac, fibre chimice sau amestecuri.

Imbracamintea ( confectile, tricotajele) pentru sport este astfel realizata incat satisface cerintele impuse de destinatie.

Cerintele de calitate impuse imbracamintei se refera la:

rezistenta la tractiune si alungire,frecare ,torionare

capacitate de temoizolare

capacitatea de transport a umiditatii

rezistenta la actiunea agentiior externi(ploaie, vant, soare)

capacitatea de intretinere (sa se curete cu usurinta prin spalare sau pe cale chimica)

cerinte estetice (aspect placut, forma, model atragator sis a corespunda din punctual de vdere al modei). 

Sortimentul articolelor de imbracaminte sportive este alcatuit din:

-ecchipamente de reprezentare pentru imbracarea sportivilor spre a se distinge pe teren, realizedu-se in deosebi cerintele estetice.

Acest echipament trebuie sa fie usor extensibil, lejer, confectionat din tricot sau tesaturi.

-echipament de termoizolare al carui principal rol este de a mentine si regal temperatura corpului, permitand in acelasi timp aerisirea si absortia transpiratiei

-echipament de protectie, care urmareste in timpul executarii uni anumit sport sa protejeze spoptivii de intemperii si alti factori naturalii sau la solicitariile mecanice dintre adversari (bluze de vant ,costum de schi, hochei, scrima, scurte).

Articolele de imbracaminte se pot clasifica si in functie de alte criterii: ramura de sport, sex, marime(talii, grosimi), modele, natura materiei prime si compozitia fibroasa (bumbac, lana, fibre sintetice, amestec sub forma de testuri, tricoturi).

 

 

Articole de incaltaminte.

Incaltamintea pentru sport, fiind utilizata in conditii de solicitari mecanbice deosebite, trebuie sa fie comoda, rezistenta, cu o buna aderenta la sol.

Materiile prime din care sunt facute sunt semifabricate din piele sau inlocuitori de prima calitate. Asamblarea pieselor se face prin cusaturii rezistente , prin lipire sau vulcanizare.

Sortimentul de incaltaminte pentru sport cuprinde:

-pantofi pentru fotbal (cu crampoane pe talpa), pentru atletism (cu sau fara cuie pe talpa), pentru ciclism si scrima, pentru tenis (in panza cu talpa de cauciuc).

-ghetele pentru: lupte,box ciclism, aruncarea sulitei

-bocancii pentu alpinism sis chi confectinatii din semifabricate groase (iuft sau bison) cu talpa de bovina, avand armaruri metalice pe talpa si rama pentru cresterea rezistentei si fixarea pe schi sau pe sol.

-cizmele pentru calorie si pentru turism de iarna , pentru pescari incaltamintea pentru sport trebuie asortata cu echipamentul pentru sport.

ARTICOLE PENTRU SPORT

Marfurile destinate diferitelor activitati sportive se pot clasifica dupa ramura sportiva, in urmatoarele grupe: articole pentru atletism si gimnastica; arhivele (mingi ) pentru jocuri sportive; articole pentru jocuri de sala;articole pentru jocuri de camp; articole pentru box, lupte si haltere; artcole pentru sporturi de iarna; articole sporturi de apa; articole pentru pescuit sportive;articole si accesorii.

Articole pentru atletism si gimnastica.

Articole pentru atletism si gimnastica contribuie la dezvoltarea generala a corpului prin miscarii armonioase si effort fizic.

Articolele pentru atletism sunt:

batul pentru stafeta se foloseste la probele de alergarii, stafeta aceasta find executat din lemn de tei, de dimensiuni si greutate redusa(50-150 g)

cicanul pentru aruncarii este alcatuit dintro bila de otel sau fonta iar coada si manerul di sarma de otel. Greutatea cicanului variaza intre (5 si 7.257 kg)

discul pentru atletism se executa din lemn de frasin cu miezul (inima) si bordure din metal, intrei marimi cu masa de 1;1.5 si 2 kg.

gardul pentru atletism se executa din teava de otel in formatul literei L si este alcaruit din: picioare mobile(reglabile) pentru inaltimiile (764.914- 1060 mm).are stacheta din lemn de rasinoase in lungime de 1 190mm, vopsite in negru cu alb (dungata). Echilibrul gardului se mentine prin fixarea in teava stalpilor a unor greutati sau plumb brut.

greutatiile pentru aruncarii sunt effectuate din fonta prin turnare in format sferic cu masa de 4;5;7.257 si 10 kg

sulita este alcatuita din corpul propriu zis (sulita) executat in forma bitronconic, din lamele de lemn; varful format conic din tabla de otel iar mansonul fixat in centrul de greutate al sulitei din snur de bumbac.

stacheta pentru saritura in inaltime se executa in sectiune triunghiulara cu latura de 30 mm din lemn de rasinoase vopsita in dungi rosu cu negru pentru concurs sau natur cu negru pentru antrenament.

Articole pentru gimnastica.

Articole pentru gimnastica sunt folosite pentru efectuarea diferitelor miscari de gimnastica individuala sau de ansamblu.

In aceasta categorie sunt cuprinse aparatele care se instaleaza de obicei in salile de sport: bara fixa,barna pentru echilibru,banca si calul pentru gimnastica,capra pentru sarit, cercul pentru gimnastica,helcometre, inele, lada, spaliere, trambulina elastica, semielastica sau dura.

Corpul acestor aparate este executat din lemn de rasinoase sau frasin,ele au picioare fixe sau mobile din teava de otel,accesorii metalice.

Unele din acestea (calul, capra, lada) au corpul din lemn de brad, tapisat cu iarba de mare, vata industriala si panza esian si acoperit cu piele de toval sau piele sintetica.

Tot in categoria articolelor pentru gimnastica se mai include:bastonul, cecul, extensorul cu cinci cabluri, maciuca de gimnastica, folosite pentru exercitii de gimnastica individuala si de ansamblu.

Acestea sunt executate din lemn de fag aburit (bastonuri), lamele de brad incleiate(cerc)din lemn de paltin (maciuca), din fire de cauciuc imbricate in camasa de bumbac sip prinse la capete cu arcuri din otel (cabluri extensori).

Salteaua pentru gimnastica se foloseste pentru executarea miscariilor la sol sau pentru aterizari din sarituri de la aparate.

Salteaua este executata din panza si panza vele, umplute cu destramatura de bumbac sic alt de canepa avand dimensiuniile: lungimea 2,5 m latimea 1 m si latimea 0,10 m.

Articole (mingi) pentru jocuri sportive.

Aceste articole au o forma sferica sau alta forma (ovala, turtita) care la participarea jocuriilor se arunca sau se lovesc spre a fi trimise la loc fix (plasa,cos) mingiile fiind intens solicitate pentru practicarea jocuriilor trebuie sa fie rezistente la frecare, zgariere, compresiune, soc mechanic.

Forma lor trebuie sa fie corespunzatoare tipului de joc, san u prezinte deformari sau asperitati pe suprafata.

Mingile pot fi elastice sau rigide:

Mingile elastice sunt umplute cu aer si sunt alcatuite din amvelopa si camera, sau numai din camera de cauciuc.Amvelopa este confectionata prin coaserea unor petice din piele speciala pentru mingi sport care dau forma sferica

Grosimea peticelor, marimea si numarul lor determina diametrul si greutatea mingii stabilite prin norme tehnice.

Mingile rigide sunt alcatuite din amvelope de piele umplute cu par de animale avand forme diferite: sferica, turtita, para.

In functie de marime,greutate, forna (acestea fiind determinate de disciplina sportive pentru care se folosesc), mingiile pot fi pentru: fotbal,handball, baschet, volei, rugby, oina, polo si in scopuri medicinale.

La randul lor mingile sunt executate in diferite tipuri si sortimente; (ex: mingile de fotbal tip A pentru seniori; tip B pentru juniori; mingiile de handball: mingile pentru baieti, pentru fete. Mingile pot fi cu ventil interior de cauciuc, cu deschizatura pentri siret; cu camera si seringa.

Mingile de tennis (import) sunt alcatuite din doua calote de celuloid sudate intre ele.

Articolele pentru jocuri de sala.

Articolele ce fac obiectul acestei grupe se utilizeaza pentru practicarea jocuriilor de: scrima, popice, sah, table, tintar.

In acest scop se comercializeaza:

-pentru scrima: masca de sarma, armament (spada, floreta)

-pentru popice:popicele din lemn de carpen in garniture de noua bucati (un popic central si opt marginale); bilele din material plastic (160 mm diametrul si 2,8 kg masa).

-pentru sah si table:cutii, in diverse marimi din lemn de fag sau paltin cu fetele de furnir de nuc sau paltin sau vopsite cu bait si lustruite cu serlac sau nitrolac in culoriile naturale ale lemnului.

-figuri sah din lemn sau material plastic (polietilena opaca)

-puluri pentru table din polistilen in diferite culori si dimensiuni sau din lemn de paltin, mesteacan, artar.

-sah de buzunar magnetizat cu figure

-zaruri din material plastic sau din os pentru table in diferite marimi

-pentru tintar cutie si piesele necesare

Articole pentru jocuri de camp.

Practicarea jocuriilor sportive pe terenuri necesita unele articole specifice cum ar fi:plase, stalpi pentru sustinerea plaselor, rachete, palete, fileu.

Plasele sunt executate din sfoara de canepa gudronata (pentru a rezista la umezeala) sau din fire de relon (cele mai frecvente avand forme si dimensiuni specifice diferitelor jocuri.Plasa pentru volei are pe latura superioara o banda de panza de doc-cinci cm

Rachetele pentru tennis de camp sunt alcatuite din manerul si ovalul rachetei.Ele sunt executate din lamele din lemn de frasin, mesteacan si furnir de nuc in cinci marimi si greutati.In centrul ovalului se impletesc cozile rachetei din fire sintetce.Manerul este infasurat pe o lungime de zece cm cu piele iuft

Paletele pentru tennis de masa se executa din foi de placaj de diferite esente, pe ambele fete fiind aplicate placi din burette si placi din cauciuc dintat

Fileul pentru tennis de masa se executa din fire de matase vascoasa, defininduse prin numarul ochiuriilor pe lungime si latime de zece cm si dimensiunea ochiuriilor

Bastonul pentru oina are format tronconic, lungimea de 1000 mm fiind obtinut din lemn de fag.

Articole pentru box, lupte si haltere.

Boxul, luptele si halterele facand parte din sporturile care impugn un effort fizic deosebit, necesita articole pentru antrenament si competitii care solicita sportivii la un consum de energie considerabila .

Ca atare , acetea articole trebuie sa intruneasca conditii de robustete si rezistenta.

Pentru aceasta categorie de sport se folosesc:

Mingiile de boxsunt alcatuite din: camera de cauciuc in forma para pentru anvelopa box lupta , sau format sferic pentru anvelopa box antrenament, si anvelopa din piele bovina tabacita in crom, avand aceiasi forma ca si camera.

Mingile sunt prevazute cu dipozitiv de prindere de platforma sau plafon(cele format para) si dispozitiv de prindere de podea si plafon (cele sferice).

Platforma pentu puccingbal (box para) este alcatuita dintr-o platforma rotunda din lemn de pin cu legaturi din frasin, un dispozitiv metallic,oscilant, fixat la mijlocul platformei si un dispozitiv metalic reglabil din teava de otel.

Pe centrul platformei se atarna o minge de antrenament pentru boxeri.

Saltelele pentru lupta sunt folosite in garnitura compusa din 9 bucati(dimensiuni: 2x2x1.50m) confectionata din panza umplute cu destramaturi de bumbac si calti de canepa, acoperite cu o prelate (din panza de prelate) in dimensiune 8x8 m. 

Halterele sunt dispozitive pentru ridicat cu ajutorul mainilor. Ele sunt alcatuite dintr-o bara de prindere din otel, iar la extremitati sunt prevazute fiecare fie cu cate o bila din fonta sau discuri de otel in functie de tip.

Articole pentru sporturi de iarna.

Practicarea sporturilor de iarna este conditionata de existenta zapezii sau a ghetii care ofera sportivilor un teren alunecos.

In aceste conditii se pot face deplasari rapide folosind dispozitivele specifice fixate pe incaltaminte (patine schi) sau folosindule ca atare(saniile).

Cerintele mari de calitate pe care trecuie sa le intruneasca articolele pentru practicarea sporturilor de iarna sunt urmatoarele:

rezistenta mare la frecare

-elasticitate si amortizarea vibratiilor

-stabilitate specifica la lunecare in timpul deplasarii rapide

-rezistenta la umezeala realizata prin tratarea produselor din lemn

Schiurile sunt executate in general , din lamele(elemente) de frasin sau fag, intarite cu fibre(laminat) de sticla , laminat metallic din aliaj metallic de duraluminiu si canat metallic continuu inglobat acoperit cu folie fata ABS si folie talpa polietilena de joasa presiune.

Au forma a 2 talpi arcuite la mijlocul lor si sunt elastice.

Pe schiuri se gasesc accesorile de fixare a bocancilor care pot fi curele, cabluri, accesorii automate de desfacere in cazul accidentelor.

Sortimentul de schiuri este foarte variat avandu-se in vedere: destinatia, constructia, varsta schiurilor, categoria si calitatea prodsului.

Schiurile se comercializeaza sub diferite denumiri, fiecare avand caracteristici ce le diferentiaza intre ele!

Articole pentru sporturi de apa.

Sporturile desfasurate in apa sau pe apa necesita articole care sa permita sportivilor fie sa se miste mai usor I in apa fie sa se deplaseze la suprafata apei.

Articolele destinate acestor sporturi se poate grupa in:

Ambarcatiuni pentru sporturi nautice , care sunt cobfectionate din lemn bine lacuit,fiind usoare si de forma specifica.

Din aceasta categorie fac parte

Canoe -pentru concurs

Caiac

Schif

Lola

Barcile pneumatice sunt facute din panza cauciucata de ambele parti avnd 2 compartimente . Sunt folosite pentru pescuitul si vanatul sportiv si plimbariile pe apa.

Ca accesorii pentru ambarcatii se utilizeaza : vasle pentru barca si schif, padela, lama de schif si barca catarg.

Echipamentul de scufundat sub apa cuprinde :

-chelarii din cauciuc cu vizor,

-teava sau aparat pentru respirat sub apa

-cascheta

-labe pentru picioare

-costum de scufundat

PARTICULARITATI ALE COMERCIALIZARII PENTRU SPORT , VOIAJ SI TURISM

Desfacerea articolelor pentru sport, voiaj si turism, fiind in plina dezvoltare impune masuri deosebite pentru realizarea unui comert dinamic , eficient si modern in acest sector.

Articolele respective se comercializeaza prin: magazine specifice de profil, prin raioane specializare in cadrul magazinelor universale sau prin magazine specilazate in articole de vanatoare si sport apartinand de gospodaria economica a vanatorilor si pescarilor amatori, ai caror cumparatori in cazul articoleleor de vanatoare trebuie sa posede permis de vanatoare si autorizatii.

 

Comercializarea articolelor de sport presupune realizarea urmatoarelor operatii mai imporatnte:

Studierea atenta a cerenitelor acelei categorii de cumparator dornici de excursii, agrement sau preocupari si pasiuni in lae pescuitului, vanatului, practicarii sportului

Aprovizionarea unitatilor comerciale de profil cu intreaga gama sortimentala de articole, inclusiv cu articolele cele mai marunte, dar care isi au rolul lor deosebit. Caracterul sezonier al cererii unor articole trebuie luat in calcul cu ocazia aprovizionarii.

Receptia articolelor desi nu ridica probleme deosebite, constructia tehnica la majoritatea produselor fiind simpla , trebuie facuta cu atentie pentru a se evita patrunderea in unitatea comerciala a unor articole cu defecte.

La receptie se urmareste daca articolele corespund prevederilor STAS cu privire la : executie materie prima, stare suprafetei a partilor metalice , forma ,dimensiuni, capacitate, functionare corecta in functie de felul articolelor.

La articolele de tir si vanatoare se apreciaza si distanta de tragere maxima,prcizia de lovire iar la articolele de camping se verifica in mod deosebit calitatea tesaturilor si a partilor metalice cat si punerea in folosinta.

Pastrarea articolelor in conditii optime (incaperi uscate, curate, ferite de praf, substante chimice) incepand de la primire si pana la vanzare , evitanduse orice depreciere calitativa:

prezentarea sortimrntului de articole pe grupe si utilizarii, cumparatorul fiind stiut ca doreste sa gaseasca la un loc articole inrudite

dispunerea mobilierului si utilajului cu astfel de articole sa fie realizata astfel incat sa detemine in principiu cumparatorii sa circule prin intregul magazin, asigurandu-se contactul direct al acestora cu marfurile

aranjarea in rafturi, in rafturi cu sertare, toneta , vitrina , in sala de vanzre sau in vitine sa fie de asa maniera realizata incat toate articolele sa se constituie intr-o oferta activa care sa atraga privirea cumparatorilor, sa le trezeasca interesul si sa stimuleze cumpararea.

Etalarea si expunerea sa se faca pe cele trei mari destinatii:

-imbracaminte

- incaltaminte

-acceasorii

In cadrul acestor destinatii produsele se expun pe discipline sportive, turism, calatorii, iar acestea la randul lor pe modele si culori.

sa se organizeze vitrine generale , specializate in campaniile publicitare ocazionate de vacantee, evenimente sportive

etalarea sa se fac ape baza unei tematici legate de activitatile sportive , de voiaj sau excursii

estetica aranjarii si prezentarii articolelor de sport intr-un cadru adecvat poate crea ca si la late marfuri o mabianta placuta, o senzatie de incantare si emotie in fata frumosului si a bunului gust care in acelasi timp orienteaza atentia si gustul cumparatorilor.

Se recomanda ca etalarea facuta pe verticala sa fie cat mai supla, cat mai inventiva si sa sugreze dintr-o privire cat mai mult din calitatea articolelor , varietate si abundenta lor.

Solutia optima practicata de magazinele moderne, consta in realizarea unor vitrine cu fundalul deschis, mari si aerate, magazinul fiind aranjat ca o expozitie care permite pietonilor sa cuprinda dintr-o privire interiorul intregului magazin.

Astfel de prezentare , care se cere sa fie dinamica , mereu reinprospatata in noutati, oferind continuu alte sugestii de cumparare prin folosirea unei solutii de grafica aleasa, insotita de oferirea cu solicitudine si competenta a articolelor , contribuie nu numai la o deservire civilizata dar si la castigarea unor noi adepti ai sportului.

RECLAMA SI PUBLICITATE LA LOCUL DE VANZRE

Fara a minimaliza in vreun del rolul hotararilor , determinant pe care si-l pastreaza calitatea marfii in procesul decizionat de cumparare , atat mai bine oglindit intr-una din legile traditionale ale comertului

"marfa buna se vinde singura"

Trebuie mentionata si o alta lege, care isi mentine si sporeste rolul in conditiile productiei si consumului de masa, si care defineste reclama si publicitatea drept

"sufletul comertului"

Conceptul de reclama si publicitate.

Reclama si publicitatea raspund cerintei obligatorii de informare a cumparatorilor asupra bunurilor ce le stau la dispozitie pentru satisfacerea unor nevoi existente sau potentiale.

Prin piblicitate si reclama se realizeaza legatura dintre produs si consumator, el avand rolul unui sistem de comunicatie la nivelul pietei.

Notiunea de reclama exprima actiunea menita sa atraga atentia cumparatorului potential asupra unui produs cu scopul de a determina cumpararea acestuia.

Reclama comerciala care popularizeaza sortimente modele si tipuri de marfuri reuseste sa atraga atentia celora care li se adreseaza , asupra obiectului ei , facandui sa retina mesajul publicitar si in cunostiinta de cauza, sa actioneze, sa aleaga si sa se hotarasca de a cumpara.

Notiunea de publicitate exprima un ansamblu de mijloace folosite pentru ca produsele aflate la vanzare sa fie cunoscute si apreciate de consumatori.

Publicitaea comerciala urmareste pe langa informarea consumatorilor ,creearea unui mediu ambiant placut pentru activitaea comerciala influentand psihologic consumatorul potential in alegerea si cumpararea unui produs.

Indiferent de mijloacele prin care se realizeaza publicitatea , pentru asi atinge scopul trebuie sa exprime realitatea despre produs sa fie prezentata clar, scurt, atractiv, neplictisitor, folosind cuvinte uzuale, fiind astfel la indemana majoritatii populatiei.

Mijloace de reclama comerciala folosite la nivelul magazinului

Pentru ca reclama si publicitatea sa isi atinga scopul adica sa determine pe consumator in luarea deciziei de cumparare trebuie prin continut sa se adreseze in mod diferentiat categoriilor de consumatori si sa corespunda unor cerinte in functie de subiectul lor, adica in functie de produsele pe care le popularizeaza.

Mijloacele de reclama comerciala cele mai folosite la nivelul magazinului in functie de modul de realizare sunt:

mijloace grafice

sonore

prin etalarea marfii.

Reclama grafica se realizeaza prin:

anunturi

afise

pliante

prospecte

cataloage

brosuri

Anuntul se foloseste la nivelul magazinului , fie in vitrine, fie in interiorul acestuia. Pentru a atrage atentia consumatorului realizarea tehnica a anuntului necesita respectarea anumitor cerinte:

marimea acesteia sa fie un sfert din suprafata totala pe care este amplasat

scrisul sa fie citet si in propozitii simple

sa se foloseasca cerneluri colorate in functie de culoarea naturala aprodusului la care se refera

sa alterneze literele mari, de tipar, pentru ceea ce trebuie evidentiat , cu cele mici, pentru cuvintele uzuale, sau sa alterneze cursiv cu cel de tipar

textul poate fi insotit de un desen sugestiv menit sa atraga mai bine atentia

sa fie cat mai vizibil, in scopul orientarii si directionarii, in timp minim a consumatorilor in interiorul magazinelor.

Pentru asi atinge scopul trebuie prezentat sistematic intr-o anumita perioada de timp.

Afisul este un mijloc de reclama care imbina imaginea sugestiva cu cuvantul scris dar poate fi alcatuit sau numai din imagine sau numai din text.

In realizarea afisului sunt folosite texte scurte sub zece cuvinte, cu figuri de stil cu rima , ritm, metafora.Imaginile trebuie sa fie sugestive, convingatoare subliniind consecintele pozitive ale folosirii produselor ce le reprezinta.

Pliantul , prospectul, catalogul si brosura reprezinta mijloace publicitare de dimensiuni mici , difuzate de producatorii si folosite de catre comercianti pentru a face reclama produselor respective, in vederea accelerari vanzarii acestora.

Asemenea mijloace prezinta descriptiv produsele incepand cu denumirea fabricii producatoare , denumirea produsului, compozitia, caracteristicile de calitate , modul de intrebuintare, instuctiunile de intretinere.

Prospectul individualizeaza produsul.

Pliantul reprezinta produsul prin desene in diferite faze de productie sau de utilizare.

Catalogul si brosura reprezinta gama de produse a unui producator cu referire la caracteristicile acestora.

Reclama sonora,prin natura ei, activitatea comerciala obliga permanent la discutii, actiuni de convingere, la argumentatie si contra argumentatie.

Ca urmare reclama facuta de vanzator cu ocazia realizarii actului de vanzare cumparare, prin prezentarea caracteristiciilor produselor, constituie unul din cele mai importante mijloace de reclama sonora.

Publicitatea la locul de vanzare (P.L.V.) urmareste obiective bine determinate si vizeaza atat vanzatorii cat si consumatorii.In esenta P.L.V. urmareste sa determine cumpararea, actionand chiar la locul de desfacere, servind in acest fel la transformarea motivatiei de cumparare in act de cumparare propriu-zis.

Formele concrete de materializare a acestor tehnici sant si ele diferite, astfel, pe langa etalarea marfuriilor prezentata anterior, se mai folosesc si:

-promovarea prin marca

-ambalaj

-etichetare informativa

-expozitii interioare

-demonstratii practice

Promovarea prin marca, publicitatea pune pe primul plan informatia si argumentatia.Publicitateaurmareste in acest fel scopuri tactice, decizia instantanee a cumparatorului , cat si mai ales scopuri strategice, cum ar fi reputatia unei marci sau a unei interprinderi de renume.

Un asemenea exenplu pot fi produsele cu marca DIADORA.

Produsele cu emblema DIADORA sunt obtinute din 100% lana virgina (lana la prima prelucrare, excluzand lana recuperata).

Forma concreta de materializare a acestei tehnici, o constituie demonstratiile practice. Aceasta modalitate de reclama comerciala se practica mai ales la aparatele sportive si pentru culturism.

In acest sens in cadrul magazinului exista un loc special amenajat si dotat tehnic unde se demonstreaza pe viu functionarea aparatelor si performantelor lor , de asemenea acolo unde este cazul, se demonstreaza cum sunt folosite si eventualele accesorii pentru executarea diferitelor operatii.


Document Info


Accesari: 12071
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )